België paradijs voor verkoop luxe auto’s

In België worden per hoofd van de bevolking ruim twee keer zoveel nieuwe premium auto’s verkocht dan elders in Europa. BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volvo en Porsche weten daar alle volop van te profiteren.

Dat blijkt uit een analyse door economisch dagblad De Tijd van de Belgische verkoopcijfers. Vorig jaar was bijna kwart van alle nieuwe auto’s in België er één van de vijf luxere merken. Omgerekend is dat één van die auto’s per 1.000 inwoners terwijl dat voor heel Europa op nog geen vijf per 1.000 inwoners ligt.

Ook werden er in België vorig jaar met 28.000 stuks twee keer zo veel Mercedes-Benzen verkocht dan in het veel grotere Nederland. Dat de duurdere auto’s daar een veel belangrijker plaats innemen dan in andere Europese landen is vooral te danken aan het grote aandeel bedrijfsauto’s. Door gunstige fiscale regelingen rijdt een relatief groot aantal Belgische werknemers in een auto van de zaak. In die categorie is bijna de helft van de nieuwe wagens een BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volvo of Porsche.

 

mercedes

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

België paradijs voor verkoop luxe auto’s - Automobielmanagement.nl

België paradijs voor verkoop luxe auto’s

In België worden per hoofd van de bevolking ruim twee keer zoveel nieuwe premium auto’s verkocht dan elders in Europa. BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volvo en Porsche weten daar alle volop van te profiteren.

Dat blijkt uit een analyse door economisch dagblad De Tijd van de Belgische verkoopcijfers. Vorig jaar was bijna kwart van alle nieuwe auto’s in België er één van de vijf luxere merken. Omgerekend is dat één van die auto’s per 1.000 inwoners terwijl dat voor heel Europa op nog geen vijf per 1.000 inwoners ligt.

Ook werden er in België vorig jaar met 28.000 stuks twee keer zo veel Mercedes-Benzen verkocht dan in het veel grotere Nederland. Dat de duurdere auto’s daar een veel belangrijker plaats innemen dan in andere Europese landen is vooral te danken aan het grote aandeel bedrijfsauto’s. Door gunstige fiscale regelingen rijdt een relatief groot aantal Belgische werknemers in een auto van de zaak. In die categorie is bijna de helft van de nieuwe wagens een BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volvo of Porsche.

 

mercedes

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding