Volkswagen wil administratieve banen schrappen

Volkswagen is van plan om ongeveer 10 procent van de administratieve banen te schrappen. Van de circa 3.000 betreffende arbeidsplaatsen zou het merendeel moeten verdwijnen in Duitsland.

Volkswagen wil met het banenverlies kosten besparen in nasleep van het dieselschandaal. Ook wil het bedrijf efficiënter gaan werken, melden ingewijden bij het autoconcern aan het Duitse persbureau DPA.

Het banenverlies moet lopen tot eind 2017 en uitgevoerd worden door het niet invullen van vacante posities. Ook zouden medewerkers met vroegtijdig pensioen kunnen gaan en het overplaatsen van werknemers naar andere posities.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen wil administratieve banen schrappen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen wil administratieve banen schrappen

Volkswagen is van plan om ongeveer 10 procent van de administratieve banen te schrappen. Van de circa 3.000 betreffende arbeidsplaatsen zou het merendeel moeten verdwijnen in Duitsland.

Volkswagen wil met het banenverlies kosten besparen in nasleep van het dieselschandaal. Ook wil het bedrijf efficiënter gaan werken, melden ingewijden bij het autoconcern aan het Duitse persbureau DPA.

Het banenverlies moet lopen tot eind 2017 en uitgevoerd worden door het niet invullen van vacante posities. Ook zouden medewerkers met vroegtijdig pensioen kunnen gaan en het overplaatsen van werknemers naar andere posities.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding