De VW-groep wil op redelijk korte termijn een auto van 8.000 tot 11.000 euro op de markt kunnen zetten in China en daarna ook in andere opkomende landen. "We maken vooruitgang en hebben nu een team bij elkaar gebracht," aldus Diess. "Het is er nu ook de goede tijd voor want de Chinese merken zijn ‘booming’ op de binnenlandse markt daar." Verdere details worden voorlopig niet vrijgegeven. Wel is besloten dat de auto in ieder geval niet als Volkswagen verkocht zal worden om te vermijden dat het prijsverschil met bestaande VW-modellen al te duidelijk wordt. Of het dan wel één van de andere merken uit de stal zal zijn, met name Skoda of Seat, is voorlopig nog in nevelen gehuld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding