Alleen al in Frankrijk hebben zes tot acht miljoen mensen minder makkelijk toegang tot mobiliteit, stelt de PSA Peugeot Citroën Foundation. Om dat te verbeteren, kunnen met de subsidie garages worden opgezet die worden gerund door de plaatselijke gemeenschap zelf. Ook kan steun worden verleend voor het onderling uitwisselen van kennis en ervaring tussen projecten op dit gebied in de snel-groeiende sociaal-verantwoorde economie, zegt de stichting. De projecten worden in de meeste gevallen uitgevoerd in nauwe samenwerking met bestaande Peugeot of Citroën garages in Frankrijk.  De stichting heeft eerder al een studie laten uitvoeren naar de haalbaarheid en mogelijkheden van ‘solidaire garages’. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding