De beschuldigingen hebben betrekking op contracten die tussen 2004 en 2011 in Turkije zijn afgesloten. 

Geissinger zelf heeft laten weten dat de beschuldigingen in het verleden al zijn onderzocht binnen Schaeffler zelf. "In het kader van een compliance rapport in 2011 zijn alle noodzakelijke maatregelen genomen." Hij zegt te verwachten dat de officier van justitie zijn onderzoek binnenkort zal afsluiten.

Schaeffler zelf of de officier van justitie willen geen verdere mededelingen doen maar het bericht is wel bevestigd door windmolenfabrikant Senvion waar Geissinger tegenwoordig aan de top staat. Geissinger werkte tot 2013 bij Schaeffler en is sinds eind vorig jaar als CEO aan de slag bij Senvion. Volgens Senvion is Geissinger niet de hoofd-beschuldigde in het onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding