"Die bonus is het verdiende loon voor de grote inzet van onze werkneemsters en werknemers. Hen komt mijn bijzondere dank toe want zij hebben er met hun kennis en leiderschap voor gezorgd dat we voor Porsche in een zeker niet gemakkelijke omgeving een zo buitengewoon resultaat konden bereiken," zegt bestuursvoorzitter Oliver Blume.

Porsche verkocht vorig jaar 225.121 nieuwe auto’s, dat is 19 procent meer dan in 2014. De omzet ging met een kwart omhoog naar bijna 21,5 miljard euro terwijl de operationele winst eveneens een kwart steeg naar 3,4 miljard euro. Voorzitter Uwe Hück van de OR: "Dit heeft waarschijnlijk niemand verwacht en bijna niemand had ook gedacht dat we dit konden bereiken. Onze mensen hebben uitstekend werk geleverd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding