Productiestart nieuwe TVR in Zuid-Wales stap dichterbij

Het Britse sportwagenmerk TVR heeft bekendgemaakt dat de nieuwe productiefaciliteit zal worden gehuisvest in de Ebbw Enterprise Zone in de regio Zuid-Wales.

TVR Ebbw enterprise zone in South wales

De lokale overheid zal mede investeren in de nieuwe autofabriek, waarmee het totale budget voor de nieuwe productielocatie de komende vijf jaar meer dan dertig miljoen pond bedraagt.

Deze ochtend zijn de contracten om de nieuwe fabriek van TVR in Zuid-Wales te vestigen getekend en werd de overeenkomst officieel bekendgemaakt door eerste minister Jones van Wales. Op dit moment bestudeert TVR de mogelijkheden voor de exacte locatie van de fabriek en verwacht die ergens in de komende weken te kunnen bekendmaken. Directeur Les Edgar van TVR licht toe: "Dit is een fantastische kans voor zowel TVR als voor de overheid van Wales. Zuid-Wales is op weg het technologisch hart van de auto- en motorsportindustrie te worden en dat maakt de regio bijzonder interessant voor verdere ontwikkeling en het creëren van banen. Het is geweldig dat de overheid in Wales besloten heeft onderdeel te worden van de spannende tijd die voor ons ligt." Eerste minister Jones zegt in het bericht dat de komst van TVR ‘opnieuw een grote aanwinst voor Wales is en een enorme boost voor de automotive sector’. 
Het nieuws van TVR volgt kort op de aankondiging dat Aston Martin ook Wales heeft gekozen als productielocatie. "Het bevestigt dat onze strategie om bedrijven aan te trekken succes heeft. Investeringen realiseren en banen creëren is niet alleen een opsteker voor Wales, maar ook voor de automotive sector en vooral voor al het hoog opgeleide talent in deze regio."

Het nieuwe project van TVR, dat een jaar geleden werd aangekondigd, leverde inmiddels driehonderdvijftig bestellingen op voor de nieuwe auto, zo meldt TVR. Dit model heeft het onmiskenbare dna van TVR, het chassis en de carrosserie zijn ontworpen door Gordon Murray van Gordon Murray Design en Cosworth is verantwoordelijk voor de getunede en doorontwikkelde V8. De productiecapaciteit van de nieuwe fabriek in Wales is al tot eind 2018 gevuld met het bouwen van auto’s die al besteld zijn.
Hoewel de timing niet definitief is, is het de verwachting dat het eerste nieuwe model van het Britse merk in de loop van 2017 bij Louwman Exclusive, de Nederlandse vertegenwoordiging van TVR, te bezichtigen zal zijn. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt. Nieuwe TVR’s heeft Louwman Exclusive nog niet maar men heeft wel geregeld gebruikte TVR’s en Louwman levert ook service, reparatie, schadeherstel en onderhoud voor het merk.

 

Productiestart nieuwe TVR in Zuid-Wales stap dichterbij - Automobielmanagement.nl

Productiestart nieuwe TVR in Zuid-Wales stap dichterbij

Het Britse sportwagenmerk TVR heeft bekendgemaakt dat de nieuwe productiefaciliteit zal worden gehuisvest in de Ebbw Enterprise Zone in de regio Zuid-Wales.

TVR Ebbw enterprise zone in South wales

De lokale overheid zal mede investeren in de nieuwe autofabriek, waarmee het totale budget voor de nieuwe productielocatie de komende vijf jaar meer dan dertig miljoen pond bedraagt.

Deze ochtend zijn de contracten om de nieuwe fabriek van TVR in Zuid-Wales te vestigen getekend en werd de overeenkomst officieel bekendgemaakt door eerste minister Jones van Wales. Op dit moment bestudeert TVR de mogelijkheden voor de exacte locatie van de fabriek en verwacht die ergens in de komende weken te kunnen bekendmaken. Directeur Les Edgar van TVR licht toe: "Dit is een fantastische kans voor zowel TVR als voor de overheid van Wales. Zuid-Wales is op weg het technologisch hart van de auto- en motorsportindustrie te worden en dat maakt de regio bijzonder interessant voor verdere ontwikkeling en het creëren van banen. Het is geweldig dat de overheid in Wales besloten heeft onderdeel te worden van de spannende tijd die voor ons ligt." Eerste minister Jones zegt in het bericht dat de komst van TVR ‘opnieuw een grote aanwinst voor Wales is en een enorme boost voor de automotive sector’. 
Het nieuws van TVR volgt kort op de aankondiging dat Aston Martin ook Wales heeft gekozen als productielocatie. "Het bevestigt dat onze strategie om bedrijven aan te trekken succes heeft. Investeringen realiseren en banen creëren is niet alleen een opsteker voor Wales, maar ook voor de automotive sector en vooral voor al het hoog opgeleide talent in deze regio."

Het nieuwe project van TVR, dat een jaar geleden werd aangekondigd, leverde inmiddels driehonderdvijftig bestellingen op voor de nieuwe auto, zo meldt TVR. Dit model heeft het onmiskenbare dna van TVR, het chassis en de carrosserie zijn ontworpen door Gordon Murray van Gordon Murray Design en Cosworth is verantwoordelijk voor de getunede en doorontwikkelde V8. De productiecapaciteit van de nieuwe fabriek in Wales is al tot eind 2018 gevuld met het bouwen van auto’s die al besteld zijn.
Hoewel de timing niet definitief is, is het de verwachting dat het eerste nieuwe model van het Britse merk in de loop van 2017 bij Louwman Exclusive, de Nederlandse vertegenwoordiging van TVR, te bezichtigen zal zijn. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt. Nieuwe TVR’s heeft Louwman Exclusive nog niet maar men heeft wel geregeld gebruikte TVR’s en Louwman levert ook service, reparatie, schadeherstel en onderhoud voor het merk.