Dat heeft de organisatie van VW-dealers in de VS laten weten na een aantal gesprekken met de leiding van Volkswagen tijdens een wereldwijde dealerconferentie in Wolfsburg. Met de toezegging willen de autofabrikant en de zeshonderdvijftig Amerikaanse dealers de geruchten ontzenuwen dat VW zich vanwege dieselgate helemaal uit de VS zal terugtrekken. Volkswagen heeft ook toegezegd een regeling te treffen voor de Amerikaanse dealers die door het gesjoemel met dieselmotoren en alle publiciteit daar omheen zwaar getroffen zijn. ‘’Ze staan erg voor ons open. We zullen tijdens onze jaarlijkse conferentie in april details van een compensatiepakket bespreken”,  meldt Alan Brown, voorzitter van de Volkswagen National Dealer Advisory Council. Een woordvoerder van Volkswagen heeft die uitlatingen bevestigd: ‘’We nemen de zorgen van onze partners in de VS erg serieus en zijn in een regelmatige dialoog met hen.”

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding