Ghosn optimistisch over automarkten

Topman Carlos Ghosn van Renault en Nissan is optimistisch gestemd over de automarkten in Europa en de Verenigde Staten. “Iedereen onderschat wat er in werkelijkheid gebeurt. Ik denk dat de markten veel energieker zijn dan we tot nu toe denken,” aldus Ghosn tijdens een werkontbijt ter gelegenheid van de Autotentoonstelling van New York die vrijdag begint.

Voor de Amerikaanse markt gaat Ghosn uit van een groei met minstens 2 procent. Hij zit daarmee nog iets boven de voorspelling van de meeste marktbureaus die er van uitgaan dat er in de VS dit jaar 17,8 miljoen nieuwe auto’s verkocht zullen worden. Dat zou dan weer 1,7 procent meer zijn dan het record van 17,5 miljoen van het afgelopen jaar. Wat Europa betreft denkt de Braziliaan dat de door Renault zelf én door autokoepel Acea voorziene groei met twee procent een stuk te laag is ingeschat, zeker gezien de sterke toename met ruim negen procent in het afgelopen jaar. Op hoeveel groei hij precies mikt in dit deel van de wereld heeft hij er echter niet bijgezegd. "Maar we komen zeker hoger uit dan die 2 procent."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ghosn optimistisch over automarkten - Automobielmanagement.nl

Ghosn optimistisch over automarkten

Topman Carlos Ghosn van Renault en Nissan is optimistisch gestemd over de automarkten in Europa en de Verenigde Staten. “Iedereen onderschat wat er in werkelijkheid gebeurt. Ik denk dat de markten veel energieker zijn dan we tot nu toe denken,” aldus Ghosn tijdens een werkontbijt ter gelegenheid van de Autotentoonstelling van New York die vrijdag begint.

Voor de Amerikaanse markt gaat Ghosn uit van een groei met minstens 2 procent. Hij zit daarmee nog iets boven de voorspelling van de meeste marktbureaus die er van uitgaan dat er in de VS dit jaar 17,8 miljoen nieuwe auto’s verkocht zullen worden. Dat zou dan weer 1,7 procent meer zijn dan het record van 17,5 miljoen van het afgelopen jaar. Wat Europa betreft denkt de Braziliaan dat de door Renault zelf én door autokoepel Acea voorziene groei met twee procent een stuk te laag is ingeschat, zeker gezien de sterke toename met ruim negen procent in het afgelopen jaar. Op hoeveel groei hij precies mikt in dit deel van de wereld heeft hij er echter niet bijgezegd. "Maar we komen zeker hoger uit dan die 2 procent."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding