Dit komt door een lagere bijdrage aan de pensioenpot van Fields. Wordt dit buiten beschouwing gelaten dan verdiende Fields bijna zeventien procent meer dan in 2014. Van het totaalbedrag is ‘slechts’ 1,75 miljoen dollar het basissalaris. Daarnaast vangt de ceo aandelenopties en vooral een grote bonus voor de uitstekende prestaties die hij met Ford heeft weten neer te zetten. De onderneming haalde een winst voor belastingen van 10,8 miljard dollar en wist voor het eerst sinds 2009 ook in Europa weer zwarte cijfers te schrijven.
Ook de overige topmensen hoeven overigens niet te klagen. Bestuursvoorzitter Bill Ford Jr. ontving in totaal 12,86 milloen en Jim Farley die leiding geeft aan Ford Europa, het Midden-Oosten en Afrika kwam uit op 5,8 miljoen. Financieel topman Bob Shanks moest het met ruim 5,5 miljoen doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding