Toezichtsraad VW in de maak

Binnen het VW-concern zou het merk Volkswagen een eigen raad van toezicht moeten krijgen. Zo’n orgaan, waarin onder meer belangrijke strategische beslissingen worden besproken, bestaat wel bij Audi en Porsche maar tot nu toe niet bij het merk VW.

Het plan past in de ideeën om het merk Volkswagen meer los te weken van het moederbedrijf met dezelfde naam. Het plan komt ook uit de boezem van de raad van bestuur bij de holding Volkswagen AG. Behalve de toekomststrategie met onderwerpen als elektrisch rijden en digitalisering zou de toezichtsraad ook over zaken als het afbouwen van de werkgelegenheid en/of investeringen in bepaalde vestigingen advies kunnen uitbrengen. Na een dergelijk advies komen zulke onderwerpen dan wel weer op tafel bij het bestuur van de holding, zo is de bedoeling.

Gezien de ingewikkelde bestuursstructuur kan Volkswagen – het merk – op dit moment geen eigen bestuursorganen hebben. Mocht het idee het uiteindelijk halen, dan zullen nog wel de nodige juridische barrières genomen moeten worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toezichtsraad VW in de maak - Automobielmanagement.nl

Toezichtsraad VW in de maak

Binnen het VW-concern zou het merk Volkswagen een eigen raad van toezicht moeten krijgen. Zo’n orgaan, waarin onder meer belangrijke strategische beslissingen worden besproken, bestaat wel bij Audi en Porsche maar tot nu toe niet bij het merk VW.

Het plan past in de ideeën om het merk Volkswagen meer los te weken van het moederbedrijf met dezelfde naam. Het plan komt ook uit de boezem van de raad van bestuur bij de holding Volkswagen AG. Behalve de toekomststrategie met onderwerpen als elektrisch rijden en digitalisering zou de toezichtsraad ook over zaken als het afbouwen van de werkgelegenheid en/of investeringen in bepaalde vestigingen advies kunnen uitbrengen. Na een dergelijk advies komen zulke onderwerpen dan wel weer op tafel bij het bestuur van de holding, zo is de bedoeling.

Gezien de ingewikkelde bestuursstructuur kan Volkswagen – het merk – op dit moment geen eigen bestuursorganen hebben. Mocht het idee het uiteindelijk halen, dan zullen nog wel de nodige juridische barrières genomen moeten worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding