MV Agusta maakt al vele jaren roerige tijden door en is in die tijd ook van de ene eigenaar naar de andere gegaan. Ondanks een lange wachtlijst voor de dure motorfietsen én voor reserve-onderdelen heeft de motorfabrikant nu echter toch bescherming tegen haar schuldeisers (Chapter 11) aan moeten vragen. Het bedrijf gaat gebukt onder een schuldenlast van 44 miljoen dollar terwijl de huidige directeur Giovanni Castiglioni niet erg bereid blijkt de teugels uit handen te geven.

Een volgende stap zou kunnen zijn dat Mercedes-AMG het bedrijf volledig zou overnemen. Dat is niet helemaal onlogisch gezien het feit dat de VW-groep inmiddels Ducati heeft ingelijfd en BMW zoals bekend zelf over een motordivisie beschikt. Tot nu toe heeft moederbedrijf Daimler zich in het MV Agusta-dossier echter nog niet laten horen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding