De Tesla Model 3 komt op z’n vroegst eind volgend jaar maar vermoedelijk pas in 2018 op de weg. De auto heeft een voorlopig prijskaartje van 35.000 dollar maar dat is inclusief een subsidie van 7.500 dollar van de Amerikaanse regering. Musk is nogal onder de indruk van de enorme toeloop : ‘Maybe 1/4 to 1/2 of what happened. No one at Tesla thought it would be this high before part 2 of the unveil’ tweette hij zondag.  

Praktische problemen 

De enorme belangstelling bezorgt hem wel de nodige praktische problemen. Tesla leverde vorig jaar niet meer dan 55.000 Model S-en af, een model dat oorspronkelijk veel aanloopproblemen en daardoor grote vertraging ondervond. Nu zou Tesla in een goed jaar tijd de productie minstens moeten vervijfvoudigen of, als Musks teller verder oploopt, nog sterker moeten laten toenemen. Onderstaand wat Tweets van Musk. 

Musk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding