Baas van Apollo Tyres in Panama Paper schandaal

Bestuursvoorzitter Onkar Kanwar van Apollo Tyres, moederbedrijf van Vredestein, wordt genoemd in de Panama Papers over het wegsluizen van geld naar het belastingparadijzen.

Volgens de Indiase pers heeft Kanwar op de Britse Maagdeneilanden een offshore bedrijf, J&S Systems, en twee zogenaamde ‘trusts’ opgericht. Uit de uitgelekte documenten blijkt dat hij op die manier een miljoen aandelen in een oliebedrijf, een dure flat in Londen en verschillende bankrekeningen – één met meer dan 4 miljoen euro, heeft weggesluisd.

Volgens een woordvoerder van het bandenbedrijf is er niets illegaals gebeurd: ‘’India staat legale buitenlandse investeringen toe als de hand wordt gehouden aan bepaalde regels. Investeringen van de Kanwar-familie in het buitenland voldoen, waar van toepassing, aan de Indische wetgeving.” De woordvoerder voegt daar aan toe dat een aantal van de in de rapporten genoemde familieleden van Kanwar niet in India woonachtig zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Baas van Apollo Tyres in Panama Paper schandaal - Automobielmanagement.nl

Baas van Apollo Tyres in Panama Paper schandaal

Bestuursvoorzitter Onkar Kanwar van Apollo Tyres, moederbedrijf van Vredestein, wordt genoemd in de Panama Papers over het wegsluizen van geld naar het belastingparadijzen.

Volgens de Indiase pers heeft Kanwar op de Britse Maagdeneilanden een offshore bedrijf, J&S Systems, en twee zogenaamde ‘trusts’ opgericht. Uit de uitgelekte documenten blijkt dat hij op die manier een miljoen aandelen in een oliebedrijf, een dure flat in Londen en verschillende bankrekeningen – één met meer dan 4 miljoen euro, heeft weggesluisd.

Volgens een woordvoerder van het bandenbedrijf is er niets illegaals gebeurd: ‘’India staat legale buitenlandse investeringen toe als de hand wordt gehouden aan bepaalde regels. Investeringen van de Kanwar-familie in het buitenland voldoen, waar van toepassing, aan de Indische wetgeving.” De woordvoerder voegt daar aan toe dat een aantal van de in de rapporten genoemde familieleden van Kanwar niet in India woonachtig zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding