Tesla ‘heeft te veel kapsones’

Tesla heeft in het eerste kwartaal 14.820 nieuwe auto’s verkocht. Dat is weliswaar de helft meer dan in dezelfde periode vorig jaar maar toch weer minder dan de voorspelde 16.000.

Tesla wijt dat vooral ‘aan onze eigen kapsones door te veel nieuwe technologie in de nieuwe Model X te stoppen waardoor het moeilijk is om die in grotere aantallen te bouwen’. De problemen draaien overigens maar om een paar onderdelen die niet voldoende door externe toeleveranciers of intern geproduceerd konden worden, licht Tesla toe.

De afzet bestond uit 12.420 Model S’en en 2.400 Model X SUV’s. In welke delen van de wereld die auto’s zijn verkocht deelt Tesla niet mee. Inmiddels is de productie wel wat verder opgevoerd en rollen er 750 nieuwe auto’s per week van de band. "De productieproblemen zijn opgelost en alles werkt weer volgens plan." Op basis daarvan houdt Tesla vast aan de voorspelling dat het dit jaar tussen de 80.000 en 90.000 nieuwe auto’s af zal leveren. Dat zou overigens bij lange na niet voldoende zijn om aan de overweldigende vraag naar het nieuwe Model 3 te voorzien want daar zijn inmiddels al rond de 300.000 bestellingen voor binnen gekomen. Daarover zegt Tesla nog wel dat alle kinderziekten bij de bestaande modellen in kaart worden gebracht om te voorkomen dat dat bij Model 3 weer zou gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla ‘heeft te veel kapsones’ - Automobielmanagement.nl

Tesla ‘heeft te veel kapsones’

Tesla heeft in het eerste kwartaal 14.820 nieuwe auto’s verkocht. Dat is weliswaar de helft meer dan in dezelfde periode vorig jaar maar toch weer minder dan de voorspelde 16.000.

Tesla wijt dat vooral ‘aan onze eigen kapsones door te veel nieuwe technologie in de nieuwe Model X te stoppen waardoor het moeilijk is om die in grotere aantallen te bouwen’. De problemen draaien overigens maar om een paar onderdelen die niet voldoende door externe toeleveranciers of intern geproduceerd konden worden, licht Tesla toe.

De afzet bestond uit 12.420 Model S’en en 2.400 Model X SUV’s. In welke delen van de wereld die auto’s zijn verkocht deelt Tesla niet mee. Inmiddels is de productie wel wat verder opgevoerd en rollen er 750 nieuwe auto’s per week van de band. "De productieproblemen zijn opgelost en alles werkt weer volgens plan." Op basis daarvan houdt Tesla vast aan de voorspelling dat het dit jaar tussen de 80.000 en 90.000 nieuwe auto’s af zal leveren. Dat zou overigens bij lange na niet voldoende zijn om aan de overweldigende vraag naar het nieuwe Model 3 te voorzien want daar zijn inmiddels al rond de 300.000 bestellingen voor binnen gekomen. Daarover zegt Tesla nog wel dat alle kinderziekten bij de bestaande modellen in kaart worden gebracht om te voorkomen dat dat bij Model 3 weer zou gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding