Met de geplande 3,25 euro per aandeel komt de totale uitkering aan de aandeelhouders op bijna drieënhalf miljard euro uit.  De uitkering is ook fors hoger dan de 2,45 euro over het vorige boekjaar 2014. Daimler boekte over 2015 recordcijfers qua afzet, omzet en resultaat. Men produceerde wereldwijd 2,9 miljoen voertuigen met 284 duizend medewerkers.  De omzet kwam uit op bijna honderdvijftig miljard euro en de winst op 8,9 miljard.

Volgens ceo Dieter Zetsche komt het resultaat door verschillende zaken. Ten eerste heeft het bedrijf in het afgelopen jaar ‘grote delen’ van het concern vernieuwd.  De kernactiviteit (auto’s bouwen) is vooral versterkt door de nieuwe producten en het nieuwe design. Ook de basis voor de wereldwijde groei is verder verbreed, onder meer door het flexibele en efficiënte productienetwerk. Voorts wil men voorop blijven lopen op technologisch gebied, met name op het gebied van autonoom rijden. Bovendien gebruikt Daimler ‘de digitalisering van de branche’ als kans, bijvoorbeeld om nieuwe business-modellen te introduceren. "Dit zijn de vier pijlers van onze strategie en hierop is ons succes gebaseerd. Ze bieden ons een veelheid van nieuwe kansen", aldus Zetsche.
In het lopende jaar wil Daimler (Mercedes-Benz) zijn toppositie verdedigen. De voorzitter van de raad van toezicht, Mafred Bischoff, kondigde aan dat het bedrijf zich ook voor 2016 ambitieuze doelen heeft gesteld. "Het bedrijf zal al zijn kracht aanwenden om Daimler opnieuw aan de top van de premiumfabrikanten te behouden en het succes voor dit jaar te verzekeren. "