Schaefflers verkopen belang in Schaeffler

Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann en haar zoon George Schaeffler hebben de nog in hun bezit zijnde niet-stemgerechtigde aandelen in het familiebedrijf verkocht.

Het pakket van 94,4 miljoen aandelen ofwel 14,2 procent van het uitstaande kapitaal is geplaatst bij institutionele beleggers en heeft naar schatting 1,3 miljard euro opgebracht. De Schaefflers blijven echter de meerderheid van de stemgerechtigde aandelen in handen houden.

De transactie volgt op de beursnotering (IPO) van Schaeffler in oktober. Dat zou in eerste instantie gaan om 166 miljoen aandelen uit het familiebezit maar dat werd op het laatste moment teruggedraaid naar 75 miljoen aandelen. De reden daarvoor was de mogelijke betrokkenheid van de toeleverancier en bandenfabrikant bij het VW-schandaal dat net in oktober in de openbaarheid was gekomen.  Schaeffler heeft destijds benadrukt dat Volkswagen goed is voor niet meer dan 10 procent van de omzet.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Schaefflers verkopen belang in Schaeffler - Automobielmanagement.nl

Schaefflers verkopen belang in Schaeffler

Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann en haar zoon George Schaeffler hebben de nog in hun bezit zijnde niet-stemgerechtigde aandelen in het familiebedrijf verkocht.

Het pakket van 94,4 miljoen aandelen ofwel 14,2 procent van het uitstaande kapitaal is geplaatst bij institutionele beleggers en heeft naar schatting 1,3 miljard euro opgebracht. De Schaefflers blijven echter de meerderheid van de stemgerechtigde aandelen in handen houden.

De transactie volgt op de beursnotering (IPO) van Schaeffler in oktober. Dat zou in eerste instantie gaan om 166 miljoen aandelen uit het familiebezit maar dat werd op het laatste moment teruggedraaid naar 75 miljoen aandelen. De reden daarvoor was de mogelijke betrokkenheid van de toeleverancier en bandenfabrikant bij het VW-schandaal dat net in oktober in de openbaarheid was gekomen.  Schaeffler heeft destijds benadrukt dat Volkswagen goed is voor niet meer dan 10 procent van de omzet.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding