Franse milieuminister: ‘Tesla fabriek waar nu kerncentrale staat’

“Bouw een nieuwe Europese Tesla-fabriek op het terrein van de kerncentrale in Fessenheim in de Elzas.” Dat heeft de altijd spraakgrage Franse minister voor milieuzaken Ségoléne Royal persoonlijk gesuggereerd aan Tesla-topman Elon Musk. Die schijnt er wel oren naar te hebben want hij noemde de Elzas onlangs in een video.

Frankrijk wil de kerncentrale, de oudste in het land, aan het eind van dit jaar sluiten maar dat stuit op protesten van de lokale bestuurders en bevolking die vrezen voor massaal banenverlies. Op dit moment biedt de centrale nog werk aan rond de 550 mensen. Royal denkt daar wel een oplossing voor te hebben: ‘’Wie niet waagt, wie niet wint. Ik heb het gewoon tegen Musk geroepen en hij zei geen nee. Over een paar dagen komen een paar Tesla-managers ook hier om er over te praten. We moeten de plaatselijke gemeenschap hoop bieden en mijn idee is om er een fabriek van Tesla neer te zetten.” Fessenheim zou passen in de plannen van de autofabrikant omdat het vlak bij de Duitse grens ligt. ‘’Het is zo’n beetje half Frankrijk, half Duitsland,” zei Musk zelf.

Zie onderstaand filmpje: Bij 17:30 minuut praat Elon Musk over een mogelijke productielocatie in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Franse milieuminister: ‘Tesla fabriek waar nu kerncentrale staat’ - Automobielmanagement.nl

Franse milieuminister: ‘Tesla fabriek waar nu kerncentrale staat’

“Bouw een nieuwe Europese Tesla-fabriek op het terrein van de kerncentrale in Fessenheim in de Elzas.” Dat heeft de altijd spraakgrage Franse minister voor milieuzaken Ségoléne Royal persoonlijk gesuggereerd aan Tesla-topman Elon Musk. Die schijnt er wel oren naar te hebben want hij noemde de Elzas onlangs in een video.

Frankrijk wil de kerncentrale, de oudste in het land, aan het eind van dit jaar sluiten maar dat stuit op protesten van de lokale bestuurders en bevolking die vrezen voor massaal banenverlies. Op dit moment biedt de centrale nog werk aan rond de 550 mensen. Royal denkt daar wel een oplossing voor te hebben: ‘’Wie niet waagt, wie niet wint. Ik heb het gewoon tegen Musk geroepen en hij zei geen nee. Over een paar dagen komen een paar Tesla-managers ook hier om er over te praten. We moeten de plaatselijke gemeenschap hoop bieden en mijn idee is om er een fabriek van Tesla neer te zetten.” Fessenheim zou passen in de plannen van de autofabrikant omdat het vlak bij de Duitse grens ligt. ‘’Het is zo’n beetje half Frankrijk, half Duitsland,” zei Musk zelf.

Zie onderstaand filmpje: Bij 17:30 minuut praat Elon Musk over een mogelijke productielocatie in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding