Britten kopen meer dan half miljoen auto’s in één maand

Britse autodealers hebben vorige maand 518.707 nieuwe auto’s verkocht, ruim vijf procent meer dan in dezelfde maand in 2015 en pas de derde keer in de geschiedenis dat het half miljoen wordt overschreden. De verkopen van EV’s en andere auto’s met ‘alternatieve aandrijflijnen’ namen met 21,5 procent toe vergeleken bij vorig jaar.

Maart is altijd een uitstekende maand voor de Britse autohandel omdat op de 1e dag van die maand een nieuwe serie kentekens begint, dit keer met het nummer 16. Maar sinds dat systeem in 1999 in werking trad zijn er in die maand toch nog nooit zoveel nieuwe auto’s verkocht, aldus de Society of Motor Manufacturers and Traders. De groei doet zich ook weer voor in alle sectoren, met zakenauto’s als uitschieter met een plus van 15 procent. Directeur Mike Hawes van de SMMT: "We ronden met die maand een uitstekend eerste kwartaal af, de Britse consument blijft geïnteresseerd in een nieuwe auto. Omdat het consumentenvertrouwen lijkt aan te houden gaan we er van uit dat de verkopen de rest van dit jaar op hetzelfde hoge peil zullen blijven."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britten kopen meer dan half miljoen auto’s in één maand - Automobielmanagement.nl

Britten kopen meer dan half miljoen auto’s in één maand

Britse autodealers hebben vorige maand 518.707 nieuwe auto’s verkocht, ruim vijf procent meer dan in dezelfde maand in 2015 en pas de derde keer in de geschiedenis dat het half miljoen wordt overschreden. De verkopen van EV’s en andere auto’s met ‘alternatieve aandrijflijnen’ namen met 21,5 procent toe vergeleken bij vorig jaar.

Maart is altijd een uitstekende maand voor de Britse autohandel omdat op de 1e dag van die maand een nieuwe serie kentekens begint, dit keer met het nummer 16. Maar sinds dat systeem in 1999 in werking trad zijn er in die maand toch nog nooit zoveel nieuwe auto’s verkocht, aldus de Society of Motor Manufacturers and Traders. De groei doet zich ook weer voor in alle sectoren, met zakenauto’s als uitschieter met een plus van 15 procent. Directeur Mike Hawes van de SMMT: "We ronden met die maand een uitstekend eerste kwartaal af, de Britse consument blijft geïnteresseerd in een nieuwe auto. Omdat het consumentenvertrouwen lijkt aan te houden gaan we er van uit dat de verkopen de rest van dit jaar op hetzelfde hoge peil zullen blijven."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding