Kalafers meest bekende film is Sister Rose’s Passion uit 2004 maar hij kan een reeks documentaires op zijn conto schrijven. De titel van zijn nieuwste productie is Backfire, The Volkswagen Fraud of the Century. In die korte film komen onder meer de researchers van West Virginia University die dieselgate voor het eerst ontdekten aan het woord.

Het verhaal is grotendeels gebaseerd op zijn eigen ervaringen als VW-dealer in Flemington, onderdeel van Kalafers franchisenetwerk van 17 garages en dealerbedrijven. Die autobusiness werd jaren geleden al getroffen door ‘rampen’ als de Ford Pinto of de zelf-versnellende Audi’s uit de jaren tachtig. Het verschil is volgens hem alleen dat die merken er weer bovenop zijn gekomen terwijl hij wat Volkswagen betreft er niet zo zeker van is. "Ze zullen beslissende daden moeten stellen om het vertrouwen van de klanten terug te winnen. Tenzij de problemen rechtlijnig, eerlijk en evenwichtig worden aangepakt, zal achteraf blijken dat Volkswagen haar eigen bedrijf heeft vernietigd."