Voorzitter Bernd Osterloh van de Ondernemingsraad en de Raad van Bestuur van de VW Groep hebben overeenstemming bereikt over de volgende concrete stappen bij het Volkswagen 2025 project. Veilig stellen van de werkgelegenheid bij de Duitse fabrieken staat daarbij op de voorgrond.
"Het is de intentie van de Raad van Bestuur van de Groep en de Ondernemingsraad om het gezamenlijk eens te worden over strategische mijlpalen voor de toekomstige richting van het VW-merk en haar wereldwijde locaties en markten. Aanvullend daarop worden bindende pakketten voor het veilig stellen van de Duitse fabrieken afgesproken. Dat gaat over maatregelen op de korte en middellange termijn en over investeringen," aldus een gezamenlijke verklaring.  

De bonden én Osterloh zelf brachten vorig week nog een brief met veel kritiek aan het adres van VW-topman Herbert Diess naar buiten. Diess krijgt wel de leiding over de nieuwe maatregelen maar daarbij is ook een nadrukkelijke rol weggelegd voor Mattias Müller, de CEO van de Volkswagen Groep. Osterloh: "We zijn blij dat Müller het proces voor de toekomst samen met de directie van VW zal ondersteunen. Dat is een sterk signaal voor het hele VW team." Müller zelf zegt daarover: "Het uitvoerend comité van de Raad van Toezicht en het management van de Groep verwelkomen het initiatief door de werknemersvertegenwoordigers om gezamenlijk in een constructieve dialoog de toekomst vorm te geven. Het merk VW vertegenwoordigt ongeveer de helft van de wereldwijde productielocaties van de Groep en is als merk met het hoogste volume van buitengewoon groot belang voor de Groep."