Hyundai/Kia verkoopt 100 miljoen voertuigen

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai/Kia verwacht deze maand de 100 miljoenste auto sinds het ontstaan van de onderneming in 1962 te verkopen.

Eind maart stond de stand al op 99,7 miljoen waarvan ruim 64 miljoen voor Hyundai en 35,7 miljoen voor Kia, aldus een verklaring van het autobedrijf. Bij hoeveel van die voertuigen het om personenauto’s gaat, zegt het bedrijf er niet bij. Uit cijfers van autokoepel Acea blijkt ook nog dat Hyundai vorig jaar in Europa 457.000 nieuwe personenauto’s wist te verkopen terwijl Kia op 374.200 is uitgekomen. Dat was wel weer respectievelijk elf en acht procent meer dan in het voorafgaande jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hyundai/Kia verkoopt 100 miljoen voertuigen - Automobielmanagement.nl

Hyundai/Kia verkoopt 100 miljoen voertuigen

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai/Kia verwacht deze maand de 100 miljoenste auto sinds het ontstaan van de onderneming in 1962 te verkopen.

Eind maart stond de stand al op 99,7 miljoen waarvan ruim 64 miljoen voor Hyundai en 35,7 miljoen voor Kia, aldus een verklaring van het autobedrijf. Bij hoeveel van die voertuigen het om personenauto’s gaat, zegt het bedrijf er niet bij. Uit cijfers van autokoepel Acea blijkt ook nog dat Hyundai vorig jaar in Europa 457.000 nieuwe personenauto’s wist te verkopen terwijl Kia op 374.200 is uitgekomen. Dat was wel weer respectievelijk elf en acht procent meer dan in het voorafgaande jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding