Het Franse Valeo draait in 134 fabrieken met 82.800 mensen een omzet van 14,5 miljard euro. Siemens komt met 358.000 werknemers op een omzet van 75,6 miljard maar daarvan is slechts een klein deel afkomstig van autoklanten. De twee industriële bedrijven voegen nu de krachten samen om ‘het meest complete en innovatieve pakket hoog-voltage (boven 60V) onderdelen en systemen te bieden voor alle soorten elektrische voertuigen, inclusief elektrische motoren, ingebouwde opladers en transformatoren’. De joint-venture wordt gevestigd in het Duitse Erlangen.  

Valeo brengt haar bestaande activiteiten op dit gebied in met rond de 200 werknemers waarvan 90 in Frankrijk. Bij Siemens gaat het om 500 mensen waarvan 370 in Duitsland en 130 in China. Valeo en Siemens zeggen sterk aanvullend te zijn wat betreft productaanbod en geografische spreiding wat synergie oplevert bij de productie en inkoop. "De gezamenlijke krachten bij productie en ontwikkeling maken het mogelijk om klanten op wereldniveau maar ook in specifieke markten te bedienen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding