Dit is de verwachting van de analisten van Kepler Cheuvreux, waarover ABM Financial News bericht.
Reden van de groei is volgens de analisten dat de vraag verder zal stijgen vanwege de aantrekkende Europese markt, In 2016 zal deze leiden tot een volumegroei van 3,3% en in 2017 van 4,1 procent terwijl de gemiddelde groei van de markt dan uitkomt op naar verwachting 1,9 respectievelijk 2,4 procent. "Indien Michelin aan de verwachtingen voldoet, dan zal dit voor de markt een positieve verrassing zijn", zo meldt Deaandeelhouder.nl.
Naast Europa wezen de analisten ook op de gunstige ontwikkelingen in Azië, en dan vooral in China, en op een herstel van de vraag naar speciale banden.
In 2015 stegen de volumes van Michelin met 3,2%, ruim meer dan de Europese marktgroei van 2,8% waarop was gerekend. Vooral de sterkere vraag naar banden voor personenauto’s en vrachtauto’s zorgde voor een stijging van de volumes van de Franse fabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding