In Europa doet Opel het echter uitstekend met ruim acht procent hogere verkopen dan in het eerste kwartaal van 2015 waarmee de Europese dochter het volgens GM ook beter doet dan de markt als geheel.

President Dan Ammann geeft dan ook een wat omvlochten commentaar: "De kwaliteit van onze wereldwijde verkopen in de belangrijkste segmenten en markten komt overeen met onze pogingen om duurzame winstgevende groei te bereiken." In de VS weet GM bijvoorbeeld transacties af te sluiten die meer winst opleveren door een gedisciplineerde benadering bij de verkopen aan particulieren – lees: minder kortingen – en een lagere afzet aan vlooteigenaren. Verder ging het in China in sommige segmenten uitstekend. Zo verkocht GM er 1,5 keer zoveel SUV’s, met name de BuickEnvision en de Baojun 560.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding