Dat megaverlies is een direct gevolg van het schandaal met de sjoemelsoftware. De kosten van terugroepacties en schadevergoedingen beraamt het concern nu op ruim 16 miljard euro.
Eerder al werd de presentatie van de jaarcijfers uitgesteld. De omzet steeg nog wel, met 5,4 procent tot 213 miljard euro.  

Voor het komend jaar verwacht Volkswagen-topman Matthias Müller weer zwarte cijfers te schrijven.
De raad van commissarissen van Volkswagen was vandaag ook bijeen om te praten over de bonussen van de top van het bedrijf. Naar verluidt gaan de leden van de raad van bestuur 30 procent van hun bonus inleveren.

Verder maakte het concern bekend dat de resultaten van het interne onderzoek naar de fraude nog niet naar buiten komen. Volgens Volkswagen zou dat het concern op dit moment te veel schade berokkenen. Eerder beloofde VW de uitkomsten van dat onderzoek voor eind april bekend te maken.