Barra’s basissalaris is ‘slechts’ 1,75 miljoen dollar. Daarnaast krijgt ze 3 miljoen aan bonussen. De rest van haar beloningspakket bestaat uit aandelenopties waarvan de uitoefening afhankelijk is van het halen van bepaalde doelstellingen. Dat de beloning veel hoger uitkomt dan vorig jaar ligt vooral aan het eenmalig toekennen van een pakket opties, aldus GM in een verklaring aan de beurs. Worden die onderdelen buiten beschouwing gelaten dan ging Barra’s vergoeding omhoog van 4,5 miljoen naar 7,3 miljoen dollar. "Dat weerspiegelt beter de compensatie die Barra in werkelijkheid ontving."

Barra staat met haar inkomen veruit aan de top in de Amerikaanse auto-industrie. CEO Mark Fields kwam vorig jaar op 18,6 miljoen dollar terwijl Sergio Marchionne van Fit-Chrysler 11,3 miljoen aan ‘werkelijke inkomsten’ kon noteren. Binnen GM zelf staat bestuursvoorzitter Dan Amman in de boeken voor 11,5 miljoen dollar.