Topvrouw General Motors vangt 28,6 miljoen dollar

CEO Mary Barra van General Motors vangt over vorig jaar in totaal 28,6 miljoen dollar aan salaris, bonussen en andere beloningen. Dat komt neer op een verhoging met 77 procent vergeleken met het jaar er voor.

Barra’s basissalaris is ‘slechts’ 1,75 miljoen dollar. Daarnaast krijgt ze 3 miljoen aan bonussen. De rest van haar beloningspakket bestaat uit aandelenopties waarvan de uitoefening afhankelijk is van het halen van bepaalde doelstellingen. Dat de beloning veel hoger uitkomt dan vorig jaar ligt vooral aan het eenmalig toekennen van een pakket opties, aldus GM in een verklaring aan de beurs. Worden die onderdelen buiten beschouwing gelaten dan ging Barra’s vergoeding omhoog van 4,5 miljoen naar 7,3 miljoen dollar. "Dat weerspiegelt beter de compensatie die Barra in werkelijkheid ontving."

Barra staat met haar inkomen veruit aan de top in de Amerikaanse auto-industrie. CEO Mark Fields kwam vorig jaar op 18,6 miljoen dollar terwijl Sergio Marchionne van Fit-Chrysler 11,3 miljoen aan ‘werkelijke inkomsten’ kon noteren. Binnen GM zelf staat bestuursvoorzitter Dan Amman in de boeken voor 11,5 miljoen dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dergelijke bedragen al dan niet door aandelen of opties opgestuwd zijn a-sociaal en vergroten de kloof tussen werkers en opstijkers. Dit gaat het begrip van de mens aan de onderkant van de samenleving te boven en ook van de middenkaders. Wanneer zien we positief gedrag van voorbeeldmanagers?

Geplaatst door: H. Warmenhoven op
Topvrouw General Motors vangt 28,6 miljoen dollar - Automobielmanagement.nl

Topvrouw General Motors vangt 28,6 miljoen dollar

CEO Mary Barra van General Motors vangt over vorig jaar in totaal 28,6 miljoen dollar aan salaris, bonussen en andere beloningen. Dat komt neer op een verhoging met 77 procent vergeleken met het jaar er voor.

Barra’s basissalaris is ‘slechts’ 1,75 miljoen dollar. Daarnaast krijgt ze 3 miljoen aan bonussen. De rest van haar beloningspakket bestaat uit aandelenopties waarvan de uitoefening afhankelijk is van het halen van bepaalde doelstellingen. Dat de beloning veel hoger uitkomt dan vorig jaar ligt vooral aan het eenmalig toekennen van een pakket opties, aldus GM in een verklaring aan de beurs. Worden die onderdelen buiten beschouwing gelaten dan ging Barra’s vergoeding omhoog van 4,5 miljoen naar 7,3 miljoen dollar. "Dat weerspiegelt beter de compensatie die Barra in werkelijkheid ontving."

Barra staat met haar inkomen veruit aan de top in de Amerikaanse auto-industrie. CEO Mark Fields kwam vorig jaar op 18,6 miljoen dollar terwijl Sergio Marchionne van Fit-Chrysler 11,3 miljoen aan ‘werkelijke inkomsten’ kon noteren. Binnen GM zelf staat bestuursvoorzitter Dan Amman in de boeken voor 11,5 miljoen dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dergelijke bedragen al dan niet door aandelen of opties opgestuwd zijn a-sociaal en vergroten de kloof tussen werkers en opstijkers. Dit gaat het begrip van de mens aan de onderkant van de samenleving te boven en ook van de middenkaders. Wanneer zien we positief gedrag van voorbeeldmanagers?

Geplaatst door: H. Warmenhoven op