Sir Arnold Clark eerste autodealer op miljardairslijst

Sir Arnold Clark, oprichter en eigenaar van het Britse Arnold Clark Automobiles, is de eerste autodealer die de miljardairslijst heeft bereikt.

Op de jaarlijks door de Sunday Times samengestelde lijst staat de 88-jarige Clark genoteerd voor 1,025 miljard. Dat is dan ook nog in ponden, in euro’s gerekend heeft Clark samen met zijn familie 1,3 miljard ‘op de bank’.

Arnold Clark Automobiles is opgericht in 1954 in Glasgow. Het bedrijf is naar eigen zeggen het grootste onafhankelijke familie-dealerbedrijf in Europa en omvat meer dan 200 verkoopvestigingen, 130 servicepunten en 40 reparatiebedrijven in heel Groot-Brittannië. Clark vertegenwoordigt 24 merken en stelt ook voortdurend meer dan 15.000 tweedehands auto’s in voorraad te hebben. Arnold Clark Automobiles draaide daarmee vorig jaar een omzet van ruim vier miljard euro terwijl de familie 136 miljoen aan winst op kon strijken. Clark zelf werd in 2004 geridderd voor zijn activiteiten in de autosector en daarbuiten en mag zich sindsdien Sir noemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sir Arnold Clark eerste autodealer op miljardairslijst - Automobielmanagement.nl

Sir Arnold Clark eerste autodealer op miljardairslijst

Sir Arnold Clark, oprichter en eigenaar van het Britse Arnold Clark Automobiles, is de eerste autodealer die de miljardairslijst heeft bereikt.

Op de jaarlijks door de Sunday Times samengestelde lijst staat de 88-jarige Clark genoteerd voor 1,025 miljard. Dat is dan ook nog in ponden, in euro’s gerekend heeft Clark samen met zijn familie 1,3 miljard ‘op de bank’.

Arnold Clark Automobiles is opgericht in 1954 in Glasgow. Het bedrijf is naar eigen zeggen het grootste onafhankelijke familie-dealerbedrijf in Europa en omvat meer dan 200 verkoopvestigingen, 130 servicepunten en 40 reparatiebedrijven in heel Groot-Brittannië. Clark vertegenwoordigt 24 merken en stelt ook voortdurend meer dan 15.000 tweedehands auto’s in voorraad te hebben. Arnold Clark Automobiles draaide daarmee vorig jaar een omzet van ruim vier miljard euro terwijl de familie 136 miljoen aan winst op kon strijken. Clark zelf werd in 2004 geridderd voor zijn activiteiten in de autosector en daarbuiten en mag zich sindsdien Sir noemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding