"Ik heb de president er onder meer op gewezen dat we er ook in het belang van onze werknemers en hun gezinnen alles aan doen om een oplossing te vinden. Ik heb hem er ook om gevraagd of Amerika weer een brug naar ons wil bouwen. Concreter ben ik niet geweest," aldus Müller.

De CEO stelde verder bij de presentatie van de jaarcijfers dat de record-jacht bij Volkswagen nu echt ten einde is. "We moeten nu eerst het vertrouwen herstellen." Hoe hij dat dan concreet denkt te doen, blijft voorlopig nog in het duister. Het wachten is waarschijnlijk op de nieuwe strategische plannen die Müller later dit jaar hoopt te presenteren. Hij blijft overigens wel benadrukken dat de VW groep ook financieel sterk genoeg in haar schoenen staat om het schandaal en alles wat daar nog uit zal volgen te doorstaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding