General Motors investeert 900 miljoen dollar

General Motors gaat in totaal 900 miljoen dollar investeren in twee van haar Amerikaanse fabrieken.

Het hoogste bedrag, 789 miljoen dollar, gaat naar Spring Hill in Tennessee waar een geheel nieuwe fabriek voor hoog-efficiënte motoren gebouwd gaat worden. De bouw van de motorenfabriek moet in mei beginnen en zal enkele jaren duren. Op den duur zal de uitbreiding bijna 800 nieuwe banen opleveren. Met dit nieuwe bedrag heeft GM sinds 2010 al meer dan 2 miljard dollar aan Spring Hill besteed. In het flexibele assemblagebedrijf worden momenteel enkele modellen voor Cadillac en GMC gebouwd.

Daarnaast besteedt GM ook 118 miljoen dollar aan de fabriek voor motoronderdelen Bay City Powertrain in Michigan, wat 29 nieuwe jobs oplevert. Volgens de vakbond van autowerkers UAW bewijst GM met deze beslissingen vertrouwen te hebben in de Amerikaanse werknemers en in beide fabrieken. "Onze mensen hebben terecht de reputatie harde werkers te zijn die kwaliteit afleveren," aldus Cindy Estrada, hoofd van de GM-afdeling bij de UAW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

General Motors investeert 900 miljoen dollar - Automobielmanagement.nl

General Motors investeert 900 miljoen dollar

General Motors gaat in totaal 900 miljoen dollar investeren in twee van haar Amerikaanse fabrieken.

Het hoogste bedrag, 789 miljoen dollar, gaat naar Spring Hill in Tennessee waar een geheel nieuwe fabriek voor hoog-efficiënte motoren gebouwd gaat worden. De bouw van de motorenfabriek moet in mei beginnen en zal enkele jaren duren. Op den duur zal de uitbreiding bijna 800 nieuwe banen opleveren. Met dit nieuwe bedrag heeft GM sinds 2010 al meer dan 2 miljard dollar aan Spring Hill besteed. In het flexibele assemblagebedrijf worden momenteel enkele modellen voor Cadillac en GMC gebouwd.

Daarnaast besteedt GM ook 118 miljoen dollar aan de fabriek voor motoronderdelen Bay City Powertrain in Michigan, wat 29 nieuwe jobs oplevert. Volgens de vakbond van autowerkers UAW bewijst GM met deze beslissingen vertrouwen te hebben in de Amerikaanse werknemers en in beide fabrieken. "Onze mensen hebben terecht de reputatie harde werkers te zijn die kwaliteit afleveren," aldus Cindy Estrada, hoofd van de GM-afdeling bij de UAW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding