Vrijdag stemde 54% van de aandeelhouders tegen het voorstel om Ghosn over 2015 in totaal 7,3 miljoen te betalen. De staat, die bijna 20 procent van de aandelen bezit, behoorde tot de tegenstemmers. De Raad van Bestuur van Renault legde het niet-bindende besluit echter een dag later al naast zich neer en besloot het beloningspakket voor de topman te handhaven. 

Minister voor economische zaken Emmanuel Macron noemt het bestuur van Renault nu ‘dysfunctioneel’ en eist dat de beloning van Ghosn alsnog wordt teruggeschroefd. Macron dreigt met wettelijke maatregelen tegen te hoge beloningen voor de topleiders in het bedrijfsleven als hij zijn zin niet krijgt. "De Raad van Bestuur moet de komende weken weer bij elkaar komen om de stemming tijdens de aandeelhoudersvergadering in beschouwing te nemen. Doet ze dat niet, dan weten we wat ons te doen staat," aldus de bewindsman, die zich de laatste tijd sterk profileert in de Franse politiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding