Franse staat eist dat Renault inbindt over Ghosn

De Franse staat is woedend dat Renault het besluit van de aandeelhoudersvergadering om de miljoenen beloning voor topman Carlos Ghosn terug te draaien naast zich neer heeft gelegd.

Franse staat eist dat Renault inbindt over Ghosn

Vrijdag stemde 54% van de aandeelhouders tegen het voorstel om Ghosn over 2015 in totaal 7,3 miljoen te betalen. De staat, die bijna 20 procent van de aandelen bezit, behoorde tot de tegenstemmers. De Raad van Bestuur van Renault legde het niet-bindende besluit echter een dag later al naast zich neer en besloot het beloningspakket voor de topman te handhaven. 

Minister voor economische zaken Emmanuel Macron noemt het bestuur van Renault nu ‘dysfunctioneel’ en eist dat de beloning van Ghosn alsnog wordt teruggeschroefd. Macron dreigt met wettelijke maatregelen tegen te hoge beloningen voor de topleiders in het bedrijfsleven als hij zijn zin niet krijgt. "De Raad van Bestuur moet de komende weken weer bij elkaar komen om de stemming tijdens de aandeelhoudersvergadering in beschouwing te nemen. Doet ze dat niet, dan weten we wat ons te doen staat," aldus de bewindsman, die zich de laatste tijd sterk profileert in de Franse politiek.

Reacties

Dus meneer Macron krijgt zijn zin niet op de reguliere manieren wil nu via dwang dat alsnog regelen? als die RvB hieraan toegeeft is het
duidelijk dat de politiek dus op de stoel van de ondernemer is gaan zitten, wat het gezag van RvB’s in het algemeen wegvaagt.

Geplaatst door: Vincent op
Franse staat eist dat Renault inbindt over Ghosn - Automobielmanagement.nl

Franse staat eist dat Renault inbindt over Ghosn

De Franse staat is woedend dat Renault het besluit van de aandeelhoudersvergadering om de miljoenen beloning voor topman Carlos Ghosn terug te draaien naast zich neer heeft gelegd.

Franse staat eist dat Renault inbindt over Ghosn

Vrijdag stemde 54% van de aandeelhouders tegen het voorstel om Ghosn over 2015 in totaal 7,3 miljoen te betalen. De staat, die bijna 20 procent van de aandelen bezit, behoorde tot de tegenstemmers. De Raad van Bestuur van Renault legde het niet-bindende besluit echter een dag later al naast zich neer en besloot het beloningspakket voor de topman te handhaven. 

Minister voor economische zaken Emmanuel Macron noemt het bestuur van Renault nu ‘dysfunctioneel’ en eist dat de beloning van Ghosn alsnog wordt teruggeschroefd. Macron dreigt met wettelijke maatregelen tegen te hoge beloningen voor de topleiders in het bedrijfsleven als hij zijn zin niet krijgt. "De Raad van Bestuur moet de komende weken weer bij elkaar komen om de stemming tijdens de aandeelhoudersvergadering in beschouwing te nemen. Doet ze dat niet, dan weten we wat ons te doen staat," aldus de bewindsman, die zich de laatste tijd sterk profileert in de Franse politiek.

Reacties

Dus meneer Macron krijgt zijn zin niet op de reguliere manieren wil nu via dwang dat alsnog regelen? als die RvB hieraan toegeeft is het
duidelijk dat de politiek dus op de stoel van de ondernemer is gaan zitten, wat het gezag van RvB’s in het algemeen wegvaagt.

Geplaatst door: Vincent op