Mercedes-Benz bouwt eerste fabriek in Polen

Daimler wil een half miljard investeren in een nieuwe motorenfabriek voor Mercedes-Benz in Polen.

De fabriek komt in Jawor en zal aan enkele honderden mensen werk bieden. De productie betreft viercilinder benzine- en dieselmotoren. Daimler stelt wel dat het definitieve besluit nog afhangt van de uiteindelijke toewijzing van staatssteun.

Voor Mercedes-Benz wordt de fabriek de eerste productievestiging in Polen. "Deze motorenfabriek is een volgende stap in onze wereldwijde groeistrategie. Uitbreiding van de capaciteit in Oost-Europa weerspiegelt de steeds internationalere oriëntatie van ons ‘powertrain’-netwerk in de wereld," aldus Markus Schäfer, in de directie van Mercedes-Benz verantwoordelijk voor productie en supply chain management.

Daimler hoopt de fabriek, de tweede voor motoren buiten Duitsland, draaiende te hebben in 2019. Het trainingsprogramma voor de toekomstige werknemers zal echter binnenkort al van start gaan. "We hopen dat dit aanzet tot meer economische projecten in deze regio. Wij staan open voor internationale investeringen," zegt minister van economische zaken Mateusz Morawiecki.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes-Benz bouwt eerste fabriek in Polen - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz bouwt eerste fabriek in Polen

Daimler wil een half miljard investeren in een nieuwe motorenfabriek voor Mercedes-Benz in Polen.

De fabriek komt in Jawor en zal aan enkele honderden mensen werk bieden. De productie betreft viercilinder benzine- en dieselmotoren. Daimler stelt wel dat het definitieve besluit nog afhangt van de uiteindelijke toewijzing van staatssteun.

Voor Mercedes-Benz wordt de fabriek de eerste productievestiging in Polen. "Deze motorenfabriek is een volgende stap in onze wereldwijde groeistrategie. Uitbreiding van de capaciteit in Oost-Europa weerspiegelt de steeds internationalere oriëntatie van ons ‘powertrain’-netwerk in de wereld," aldus Markus Schäfer, in de directie van Mercedes-Benz verantwoordelijk voor productie en supply chain management.

Daimler hoopt de fabriek, de tweede voor motoren buiten Duitsland, draaiende te hebben in 2019. Het trainingsprogramma voor de toekomstige werknemers zal echter binnenkort al van start gaan. "We hopen dat dit aanzet tot meer economische projecten in deze regio. Wij staan open voor internationale investeringen," zegt minister van economische zaken Mateusz Morawiecki.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding