Met 1,1 miljoen verkochte auto’s in de eerste vier maanden van dit jaar zit Duitsland op een niveau dat sinds 2009 niet maar was voorgekomen, zegt Matthias Wissmann, voorzitter van het Verbandes der Automobilindustrie (VDA): "De cijfers over april moeten we wel zien tegen de achtergrond van een zwakkere markt in maart. We krijgen een evenwichtiger beeld als we die twee maanden samen bekijken. Dan komen we op een toename van vier procent." Het VDA ziet in die cijfers voldoende reden om de voorspelling voor heel 2016 wat op te trekken. Ging het verbond tot nu toe uit van één procent groei, nu durft het VDA dat op een plus van drie procent te zetten.
Mede door de extra werkdag nam de autoproductie in Duitsland afgelopen maand toe met 14 procent naar 546.500 eenheden. Over de eerste vier maanden staat de teller daarmee op ruim twee miljoen voertuigen, drie procent meer dan een jaar eerder. Van die nieuwe auto’s werden er in april 414.600 uitgevoerd, dat is 13 procent meer op jaarbasis.