Duitse automarkt groeit 8 procent

In Duitsland zijn de afgelopen maand 315.900 nieuwe auto’s op kenteken gezet. Dat is acht procent meer dan in april 2015 dat echter wel een werkdag minder telde. Wordt dat effect meegeteld, dan komt de groei op zes procent uit.

Met 1,1 miljoen verkochte auto’s in de eerste vier maanden van dit jaar zit Duitsland op een niveau dat sinds 2009 niet maar was voorgekomen, zegt Matthias Wissmann, voorzitter van het Verbandes der Automobilindustrie (VDA): "De cijfers over april moeten we wel zien tegen de achtergrond van een zwakkere markt in maart. We krijgen een evenwichtiger beeld als we die twee maanden samen bekijken. Dan komen we op een toename van vier procent." Het VDA ziet in die cijfers voldoende reden om de voorspelling voor heel 2016 wat op te trekken. Ging het verbond tot nu toe uit van één procent groei, nu durft het VDA dat op een plus van drie procent te zetten.
Mede door de extra werkdag nam de autoproductie in Duitsland afgelopen maand toe met 14 procent naar 546.500 eenheden. Over de eerste vier maanden staat de teller daarmee op ruim twee miljoen voertuigen, drie procent meer dan een jaar eerder. Van die nieuwe auto’s werden er in april 414.600 uitgevoerd, dat is 13 procent meer op jaarbasis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse automarkt groeit 8 procent - Automobielmanagement.nl

Duitse automarkt groeit 8 procent

In Duitsland zijn de afgelopen maand 315.900 nieuwe auto’s op kenteken gezet. Dat is acht procent meer dan in april 2015 dat echter wel een werkdag minder telde. Wordt dat effect meegeteld, dan komt de groei op zes procent uit.

Met 1,1 miljoen verkochte auto’s in de eerste vier maanden van dit jaar zit Duitsland op een niveau dat sinds 2009 niet maar was voorgekomen, zegt Matthias Wissmann, voorzitter van het Verbandes der Automobilindustrie (VDA): "De cijfers over april moeten we wel zien tegen de achtergrond van een zwakkere markt in maart. We krijgen een evenwichtiger beeld als we die twee maanden samen bekijken. Dan komen we op een toename van vier procent." Het VDA ziet in die cijfers voldoende reden om de voorspelling voor heel 2016 wat op te trekken. Ging het verbond tot nu toe uit van één procent groei, nu durft het VDA dat op een plus van drie procent te zetten.
Mede door de extra werkdag nam de autoproductie in Duitsland afgelopen maand toe met 14 procent naar 546.500 eenheden. Over de eerste vier maanden staat de teller daarmee op ruim twee miljoen voertuigen, drie procent meer dan een jaar eerder. Van die nieuwe auto’s werden er in april 414.600 uitgevoerd, dat is 13 procent meer op jaarbasis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding