Eerst kon het bedrijf melden dat het in het eerste kwartaal de omzet met 22 procent had opgevoerd naar 1,15 miljard dollar. In die periode werd uiteindelijk wel weer een verlies geleden van 283 miljoen dollar, bijna dubbel zoveel als een jaar geleden. Het aantal afgeleverde auto’s, 14.820 stuks, viel opnieuw lager uit dat de geplande 16.000 wat Tesla nog altijd wijt aan problemen bij de leveranciers van bepaalde onderdelen.

Tegelijk deelde Tesla mee dat het de productie van Model 3 sterk op wil voeren om aan de enorme vraag te voldoen. Inmiddels hebben zich meer dan 400.000 kandidaten gemeld voor die ‘goedkope’ Tesla, reden voor topman Elon Musk om nu te mikken op 500.000 auto’s per jaar in 2018, twee jaar eerder dan hij tot nu toe voor ogen had. Dat betekent wel dat hij veel meer geld nodig heeft om in productiecapaciteit te investeren waardoor het idee om in 2016 winst te draaien weer verder naar de toekomst is verschoven.

Waren de aandeelhouders daar al niet blij mee, ook het bericht dat twee hoge functionarissen die juist een leidende rol zouden spelen bij die productie het voor gezien houden bij het bedrijf van Musk droeg niet bepaald bij aan de stemming. Production vice-president Greg Reichow heeft zijn vertrek aangekondigd maar wil blijven tot er een vervanger is gevonden terwijl Manufacturing vice-president Josh Ensign inmiddels al weg is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding