Tavares’ beloning is een stuk lager dan die van Ghosn maar toch ontvangt hij bijna twee keer zo veel als over 2014. Hoewel dat door een meerderheid van de aandeelhouders werd goedgekeurd stemde de Franse staat net als bij Renault tegen. "Vergeleken met mijn collega’s krijg ik een derde of de helft. Ik ben me er van bewust dat men dat niet graag hoort maar het is nu eenmaal de realiteit van onze wereld," aldus Tavares tijdens een speciale hoorzitting over de salarissen in het bedrijfsleven voor een Franse kamercommissie.

De PSA-directeur wees er daarbij wel op dat een flink deel van zijn beloning afhankelijk is van de resultaten die hij met de onderneming weet te boeken. "Het feit dat we over dit onderwerp steeds maar weer blijven discussiëren is een probleem voor Frankrijk, voor haar capaciteit om aan de dynamiek van de wereld mee te doen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding