GM doet weer goede zaken in China

General Motors en haar joint-ventures hebben de afgelopen maand 277.979 nieuwe auto’s verkocht in China. Dat is 7,5 procent dan in dezelfde maand vorig jaar.

De groei op de Chinese markt lijkt daarmee weer te versnellen want over de eerste vier maanden kwam de toename bij GM uit op 1,7 procent.

De verkopen van SUV’s verdubbelden zelfs in april terwijl Buick een groei met 56 procent noteerde en er van de luxe auto’s van Cadillac ook 13 procent meer werden afgezet. Van de totale verkoopcijfers kwamen er rond de 136.000 voor rekening van GM’s partners Baojun en Wuling.

"China blijft groeien in die segmenten die de klanten het meeste zoeken. We hebben ook meer nieuwe modellen in de pijplijn in het SUV, MPV en luxe segment om die klanten te kunnen bieden waar ze om vragen," zegt GM Executive Vice President en GM China President Matt Tsien. Chevrolet is overigens een beetje zwart eendje in het succesverhaal want dat zag de afzet met 29 procent dalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM doet weer goede zaken in China - Automobielmanagement.nl

GM doet weer goede zaken in China

General Motors en haar joint-ventures hebben de afgelopen maand 277.979 nieuwe auto’s verkocht in China. Dat is 7,5 procent dan in dezelfde maand vorig jaar.

De groei op de Chinese markt lijkt daarmee weer te versnellen want over de eerste vier maanden kwam de toename bij GM uit op 1,7 procent.

De verkopen van SUV’s verdubbelden zelfs in april terwijl Buick een groei met 56 procent noteerde en er van de luxe auto’s van Cadillac ook 13 procent meer werden afgezet. Van de totale verkoopcijfers kwamen er rond de 136.000 voor rekening van GM’s partners Baojun en Wuling.

"China blijft groeien in die segmenten die de klanten het meeste zoeken. We hebben ook meer nieuwe modellen in de pijplijn in het SUV, MPV en luxe segment om die klanten te kunnen bieden waar ze om vragen," zegt GM Executive Vice President en GM China President Matt Tsien. Chevrolet is overigens een beetje zwart eendje in het succesverhaal want dat zag de afzet met 29 procent dalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding