Chinese automarkt ligt op koers

In China zijn de afgelopen maand 1,72 miljoen nieuwe auto’s verkocht. Dat is 6,4 procent meer dan een jaar eerder, waarmee de Chinese markt op koers ligt om de door auto-organisatie CAAM gestelde 6 procent groei over heel 2016 te halen.

Na de inzinking van 2014 en begin 2015 heeft de Chinese regering een aantal maatregelen ingevoerd om de automarkt weer op te peppen. Zo werd in oktober de BTW op kleine auto’s tot maximaal 1,6 liter verlaagd. Daarnaast blijven de fabrikanten en hun dealers met kortingen strooien om de consument maar naar hun showroom te trekken. Dat alles had tot resultaat dat de markt in China eind vorig jaar maandelijks weer met dubbele cijfers groeide. Inmiddels is dat teruggelopen tot rond de 6 procent waarmee in ieder geval de CAAM, een door de staat gecontroleerde organisatie, tevreden is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinese automarkt ligt op koers - Automobielmanagement.nl

Chinese automarkt ligt op koers

In China zijn de afgelopen maand 1,72 miljoen nieuwe auto’s verkocht. Dat is 6,4 procent meer dan een jaar eerder, waarmee de Chinese markt op koers ligt om de door auto-organisatie CAAM gestelde 6 procent groei over heel 2016 te halen.

Na de inzinking van 2014 en begin 2015 heeft de Chinese regering een aantal maatregelen ingevoerd om de automarkt weer op te peppen. Zo werd in oktober de BTW op kleine auto’s tot maximaal 1,6 liter verlaagd. Daarnaast blijven de fabrikanten en hun dealers met kortingen strooien om de consument maar naar hun showroom te trekken. Dat alles had tot resultaat dat de markt in China eind vorig jaar maandelijks weer met dubbele cijfers groeide. Inmiddels is dat teruggelopen tot rond de 6 procent waarmee in ieder geval de CAAM, een door de staat gecontroleerde organisatie, tevreden is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding