Raad van Toezicht: ‘Acties van managers Volkswagen goedkeuren’

De Raad van Toezicht van Volkswagen AG stelt de algemene aandeelhoudersvergadering van 22 juni voor de activiteiten van de leden van de Board of Management in 2015 goed te keuren. De raad onderstreept daarbij wel dat een dergelijke ratificatie mogelijke compensatieclaims niet ‘weg wuift’.

Dat staat in de officiële voorstellen die de Raad van Toezicht gisteren heeft vastgesteld. De aanbeveling is gebaseerd op de informatie die op dit moment beschikbaar is uit het nog niet afgesloten onderzoek naar de dieselaffaire door het Amerikaanse advocatenkantoor Jones Day. Hoewel het onderzoek nog loopt, zijn er op basis van de huidige informatie "geen ernstige of manifeste inbreuken op hun plicht vastgesteld bij enig huidig of voormalig lid van de Board of Management die een ratificatie in de weg zouden staan."

De Raad van Toezicht onderstreept daarbij dat het de criteria voor een ratificatie-voorstel tot in detail heeft onderzocht. Bovendien wordt gesteld dat geen tussentijdse informatie uit het onderzoek zelf naar buiten gebracht kan worden omdat dat ‘ongerechtvaardige risico’s’ voor de Groep met zich mee zou brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Raad van Toezicht: ‘Acties van managers Volkswagen goedkeuren’ - Automobielmanagement.nl

Raad van Toezicht: ‘Acties van managers Volkswagen goedkeuren’

De Raad van Toezicht van Volkswagen AG stelt de algemene aandeelhoudersvergadering van 22 juni voor de activiteiten van de leden van de Board of Management in 2015 goed te keuren. De raad onderstreept daarbij wel dat een dergelijke ratificatie mogelijke compensatieclaims niet ‘weg wuift’.

Dat staat in de officiële voorstellen die de Raad van Toezicht gisteren heeft vastgesteld. De aanbeveling is gebaseerd op de informatie die op dit moment beschikbaar is uit het nog niet afgesloten onderzoek naar de dieselaffaire door het Amerikaanse advocatenkantoor Jones Day. Hoewel het onderzoek nog loopt, zijn er op basis van de huidige informatie "geen ernstige of manifeste inbreuken op hun plicht vastgesteld bij enig huidig of voormalig lid van de Board of Management die een ratificatie in de weg zouden staan."

De Raad van Toezicht onderstreept daarbij dat het de criteria voor een ratificatie-voorstel tot in detail heeft onderzocht. Bovendien wordt gesteld dat geen tussentijdse informatie uit het onderzoek zelf naar buiten gebracht kan worden omdat dat ‘ongerechtvaardige risico’s’ voor de Groep met zich mee zou brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding