Aandeelhouders: ’BMW innoveert niet genoeg’

BMW moet meer moed tonen bij de innovatie. Het wachten op de nieuwe EV duurt bijvoorbeeld veel te lang.

Die kritiek kreeg topman Harald Krüger te horen tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. "Ondanks de toenemende concurrentie van Tesla wil BMW haar volgende generatie elektrische auto’s pas over vijf jaar op de markt brengen. BMW is een beetje te vroeg begonnen met elektromobiliteit maar begint nu de moed te verliezen," aldus Daniela Bergdolt van de vereniging van Duitse aandeelhouders.

Ook het modellenbeleid van BMW kreeg kritiek. Zo vonden sommige aandeelhouders dat de nieuwe 7-serie ‘geen steek uithaalt’ tegen de S-klasse van Mercedes die al sinds 2013 op de markt is. "Op de weg naar autonoom rijden is Mercedes met de nieuwe E-klasse al verder dan BMW met de nieuwe 7. Hetzelfde geldt wat comfort, veiligheid, afwerking en kwaliteitsgevoel betreft," stelde Info Speich van Union Investment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aandeelhouders: ’BMW innoveert niet genoeg’ - Automobielmanagement.nl

Aandeelhouders: ’BMW innoveert niet genoeg’

BMW moet meer moed tonen bij de innovatie. Het wachten op de nieuwe EV duurt bijvoorbeeld veel te lang.

Die kritiek kreeg topman Harald Krüger te horen tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. "Ondanks de toenemende concurrentie van Tesla wil BMW haar volgende generatie elektrische auto’s pas over vijf jaar op de markt brengen. BMW is een beetje te vroeg begonnen met elektromobiliteit maar begint nu de moed te verliezen," aldus Daniela Bergdolt van de vereniging van Duitse aandeelhouders.

Ook het modellenbeleid van BMW kreeg kritiek. Zo vonden sommige aandeelhouders dat de nieuwe 7-serie ‘geen steek uithaalt’ tegen de S-klasse van Mercedes die al sinds 2013 op de markt is. "Op de weg naar autonoom rijden is Mercedes met de nieuwe E-klasse al verder dan BMW met de nieuwe 7. Hetzelfde geldt wat comfort, veiligheid, afwerking en kwaliteitsgevoel betreft," stelde Info Speich van Union Investment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding