Mogelijk kilometerheffing op Belgische wegen

Als het aan de regering van Vlaanderen ligt, moeten Nederlanders voortaan betalen, om over de Vlaamse wegen te mogen rijden.

Onze Minister Schultz en de ANWB protesteren fel tegen dit plan. De Vlaamse minister Weyts gooide op televisie de knuppel in het hoenderhok: "Als we buitenlanders laten betalen, dan kunnen we de verkeersbelasting voor de Vlaming afschaffen, zei hij bij VTM. Maar geld vragen aan buitenlanders voor wegen waarover nauwelijks te rijden valt, is een onzalig plan, vindt de ANWB. "Dan betalen de Nederlanders meer aan de Belgische wegen dan de Belgen. En dat is oneerlijk", zegt ANWB directeur Frits van Bruggen.

Nederlandse automobilisten gedupeerd 

"Dit plan dupeert Nederlandse automobilisten", zegt verkeersminister Schultz. Het plan is dan ook niet alleen onzalig, waarschijnlijk ook onhaalbaar, denkt RTL Z commentator Mathijs Bouman. "Het lijkt wel heel erg op het plan wat Duitsland had en toen zei de Europese Commissie: dat mag niet. Het lijkt een luchtballonnetje". De Belgische wegen worden veel gebruikt door Nederlanders. Niet alleen door het vakantieverkeer, maar ook door veel Nederlanders die in buurt van de grens wonen en tanken in België, of daar hun boodschappen doen. Vorige maand voerde België ook al kilometerheffing in voor vrachtwagens. Die mocht, ondanks de vele protesten uit Nederland, wel doorgaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mogelijk kilometerheffing op Belgische wegen - Automobielmanagement.nl

Mogelijk kilometerheffing op Belgische wegen

Als het aan de regering van Vlaanderen ligt, moeten Nederlanders voortaan betalen, om over de Vlaamse wegen te mogen rijden.

Onze Minister Schultz en de ANWB protesteren fel tegen dit plan. De Vlaamse minister Weyts gooide op televisie de knuppel in het hoenderhok: "Als we buitenlanders laten betalen, dan kunnen we de verkeersbelasting voor de Vlaming afschaffen, zei hij bij VTM. Maar geld vragen aan buitenlanders voor wegen waarover nauwelijks te rijden valt, is een onzalig plan, vindt de ANWB. "Dan betalen de Nederlanders meer aan de Belgische wegen dan de Belgen. En dat is oneerlijk", zegt ANWB directeur Frits van Bruggen.

Nederlandse automobilisten gedupeerd 

"Dit plan dupeert Nederlandse automobilisten", zegt verkeersminister Schultz. Het plan is dan ook niet alleen onzalig, waarschijnlijk ook onhaalbaar, denkt RTL Z commentator Mathijs Bouman. "Het lijkt wel heel erg op het plan wat Duitsland had en toen zei de Europese Commissie: dat mag niet. Het lijkt een luchtballonnetje". De Belgische wegen worden veel gebruikt door Nederlanders. Niet alleen door het vakantieverkeer, maar ook door veel Nederlanders die in buurt van de grens wonen en tanken in België, of daar hun boodschappen doen. Vorige maand voerde België ook al kilometerheffing in voor vrachtwagens. Die mocht, ondanks de vele protesten uit Nederland, wel doorgaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding