Deze daling van de omzet was ondanks een organische groei van Pirelli van 5,1%. Het bedrijfsresultaat daalde van 210,1 milljoen euro naar 200,2 miljoen euro, een daling van krap 5%. De winst daalde van 84,6 miljoen euro naar 40,4 miljoen, een halvering. Volgens Pirelli komt deze halvering voort uit het afstoten van de activiteiten in Venezuela. Wordt Venezuela niet meegeteld, dan zou de omzet zijn gedaald met 4,2%.

De bandenactiviteiten lieten een daling van de omzet zien van 150 miljard euro tot 1,43 miljard euro (min 4%) in het eefrste kwartaal van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde met 2,9% tot 200,7 miljoen euro. Dit is hoger dan het resultaat van de gehele groep. maar wordt veroorzaakt door negatieve resultaten van andere activiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding