PSA, moederbedrijf van Peugeot, Citroën en DS, had eerst 200.000 euro voor dit doel uitgetrokken maar het heeft budget verhoogd gezien de vele goede projecten die zijn ingediend.

De Stichting PSA die ijvert voor een ‘inclusieve mobiliteit’, kreeg in totaal meer dan 70 aanvragen voor projecten rond de ‘solidaire garages’ en de sociale economie. Belangrijkste criterium was een betere spreiding van garagediensten, vooral naar minder bevolkte gebieden op het platteland, en verspreiding van kennis en kunde over auto’s en het onderhoud daarvan. Deze week heeft een jury van deskundigen uit de mobiliteitswereld uit de stapel 23 projecten uitgekozen die voor een bijdrage in aanmerking komen.

Volgens PSA gaat het om 10 ‘structuren in oprichting’, 9 garages die klaar staan om te beginnen en 4 organisaties die de solidaire mobiliteit willen ondersteunen.