Dat is ruim 16 procent meer dan een jaar eerder en een toename van bijna 11 procent over de eerste vier maanden van 2016. 

Die productie wordt vooral aangedreven door de export. Het aantal auto’s voor buitenlandse markten lag in april bijna een kwart hoger dan in dezelfde maand in 2015. Dat was voldoende om een flinke productiedaling voor de binnenlandse markt op te vangen, meldt de Society of Motors Manufacturers and Traders SMMT. 

Directeur Mike Hawes: ‘’Vooral de vraag op onze belangrijkste exportmarkt, de rest van Europa, blijft op een hoog niveau. Dat vormt een sterke erkenning voor de kracht en kwaliteit van onze auto-industrie.” Al eerder bleek uit een onderzoek van de SMMT (naar aanleiding van het komende referendum) dat de overgrote meerderheid van de autofabrikanten wil dat Groot-Brittannië in de EU blijft.