"Onze capaciteit om te innoveren en onze kennis van het gebruik stellen de groep in staat banden op de markt te brengen die zo goed mogelijk zijn afgestemd op de wensen van de klanten," aldus bestuursvoorzitter Jean-Dominique Senard tijdens een investeerdersdag op het technologische centrum van Michelin in Ladoux.

Michelin wil niet alleen meer banden verkopen maar ook meer doen op de groeiende markt voor de mobiliteit, benadrukt Senard. "We willen diensten en oplossingen ontwikkelen om de efficiëntie te verbeteren van de mobiliteit, één van de sleutelmarkten waar Michelin zijn aanwezigheid wil versnellen." In 2020 wil de Groep 2 miljard euro omzet halen uit diensten en oplossingen, twee keer zo veel als wat dat nu opbrengt. Verder werkt Michelin ook hard aan ‘materialen van hoge technologie’, met name op basis van elastomeren, die voor een verdere differentiatie van de producten kunnen zorgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding