Het is bekend dat Google’s moederbedrijf Alphabet al enkele maanden zoekt naar bedrijven die de robot-tak van het bedrijf willen kopen. Google doet dit om zich meer te kunnen richten op zelfrijdende auto’s en andere nieuwe markten.

Volgens het Japanse dagblad Nikkei is de onderzoek- en ontwikkeling-afdeling van Toyota nu de belangrijkste geïnteresseerde in zowel Boston Dynamics als Schaft.  

Toyota Research Institute

Nikkei meldt dat de Japanse autofabrikant de aankoop wil doen via het in januari opgerichte ‘Toyota Research Institute’. Het doel van deze afdeling is om kunstmatige intelligentie te ontwikkelen voor Toyota. De komende vijf jaar heeft het Toyota Research Institute een budget van 1 miljard dollar (892 miljoen euro) toegewezen gekregen. Het vermoeden is dat deze deal hier gedeeltelijk van gefinancierd zal worden.  

Boston Dynamics en Schaft

Het Amerikaanse Boston Dynamics werd in 1992 opgericht en heeft sindsdien diverse twee- en viervoetige robots ontwikkeld met steun van DARPA (onderdeel van het Amerikaanse Ministerie van Defensie). De robots van Schaft kregen wereldwijde aandacht nadat het bedrijf meedeed aan een wedstrijd voor reddingsrobots, georganiseerd door DARPA.

Met de acquisitie zal Toyota zo’n 300 werknemers toevoegen aan zijn personeelsbestand. Mits Toyota en Google het eens worden over de details, want de deal is nog niet officieel bevestigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding