Skoda kan VW nog wat redden in de VS

Skoda kijkt naar potentiële mogelijkheden op markten waar het nu nog niet aanwezig is. Daarbij wordt nadrukkelijk ook gekeken naar de VS waar met name de nieuwe grote SUV Kodiaq een kans zou kunnen maken.

Het Tsjechische merk was eind jaren vijftig al aanwezig op de Amerikaanse markt met de toenmalige Felicia. Toen dat geen onverdeeld succes bleek, zijn de pogingen verder opgegeven. Maar nu moederbedrijf Volkswagen door dieselgate zwaar in de problemen zit, zou Skoda misschien in ieder geval voor een bescheiden deel als reddende engel op kunnen treden. "Skoda zou de goedkoopste oplossing kunnen zijn als VW haar hoofdmerk van de Amerikaanse markt terug zou moeten trekken," aldus de bekende Duitse auto-analist Ferdinand Dudenhöffer.

Een woordvoerder van Skoda heeft in ieder geval bevestigd dat inmiddels diverse patentaanvragen zijn ingediend bij het US Patent and Trademark Office. Ook is bescherming gevraagd voor de modelnamen Superb, Octavia en Yeti. "Tot nu toe hebben we ons vooral gericht op de Europese markt en op groei in China. Nu praten we over de volgende stap voor het merk. Je kunt onze markttoegang in China, een opkomende markt met enorme groei, echter niet vergelijken met een bestaande en goed-voorziene markt als de VS. Dat zijn twee volstrekt verschillende business cases," aldus de woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Zal mij benieuwen of de Amerikanen deze vermomde VW pruimen

Geplaatst door: Jeroen Geertsema op
Skoda kan VW nog wat redden in de VS - Automobielmanagement.nl

Skoda kan VW nog wat redden in de VS

Skoda kijkt naar potentiële mogelijkheden op markten waar het nu nog niet aanwezig is. Daarbij wordt nadrukkelijk ook gekeken naar de VS waar met name de nieuwe grote SUV Kodiaq een kans zou kunnen maken.

Het Tsjechische merk was eind jaren vijftig al aanwezig op de Amerikaanse markt met de toenmalige Felicia. Toen dat geen onverdeeld succes bleek, zijn de pogingen verder opgegeven. Maar nu moederbedrijf Volkswagen door dieselgate zwaar in de problemen zit, zou Skoda misschien in ieder geval voor een bescheiden deel als reddende engel op kunnen treden. "Skoda zou de goedkoopste oplossing kunnen zijn als VW haar hoofdmerk van de Amerikaanse markt terug zou moeten trekken," aldus de bekende Duitse auto-analist Ferdinand Dudenhöffer.

Een woordvoerder van Skoda heeft in ieder geval bevestigd dat inmiddels diverse patentaanvragen zijn ingediend bij het US Patent and Trademark Office. Ook is bescherming gevraagd voor de modelnamen Superb, Octavia en Yeti. "Tot nu toe hebben we ons vooral gericht op de Europese markt en op groei in China. Nu praten we over de volgende stap voor het merk. Je kunt onze markttoegang in China, een opkomende markt met enorme groei, echter niet vergelijken met een bestaande en goed-voorziene markt als de VS. Dat zijn twee volstrekt verschillende business cases," aldus de woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Zal mij benieuwen of de Amerikanen deze vermomde VW pruimen

Geplaatst door: Jeroen Geertsema op