Volkswagen krijgt het niet gemakkelijk

“Financieel sterke concurrenten uit de IT- en softwarewereld dringen steeds meer binnen in de autowereld. Tegelijk is Volkswagen door de dieselthematiek financieel belast en moet het massaal investeren in e-mobiliteit en digitalisering. Daarom is het eens te meer nodig om slanker, leniger en concurrerender worden.”

Volkswagen krijgt het niet gemakkelijk

Dat hield directeur personeelszaken Karlheinz Blessing voor aan zo’n 20.000 werknemers tijdens een bedrijfsbijeenkomst in de hoofdvestiging van VW in Wolfsburg. Volkswagen werkt aan een volledig actieplan voor een ‘toekomstpakt’ over baangarantie en de bestaande pijnpunten bij de afzonderlijke vestigingen. De verschillende bedrijfsorganen zullen er de hele zomer over blijven discussiëren waarna het plan in de herfst afgerond moet zijn.

Blessing benadrukte dat dat wel het nodige zal vergen van de werknemers: "We moeten de productiviteit en winstgevendheid opvoeren en de kosten drukken." De kernmodellen Golf en Passat vertonen al jaren een in vergelijking met de hele branche lage rentabiliteit. In het laatste kwartaal van 2015 werd zelfs verlies geleden terwijl het in het eerste kwartaal van dit jaar maar net gelukt is om weer in de zwarte cijfers te belanden. Herbert Diess, directeur van het merk VW binnen de groep: "We hebben de toekomst zelf in de hand maar we hebben geen tijd te verliezen."

Volkswagen krijgt het niet gemakkelijk - Automobielmanagement.nl

Volkswagen krijgt het niet gemakkelijk

“Financieel sterke concurrenten uit de IT- en softwarewereld dringen steeds meer binnen in de autowereld. Tegelijk is Volkswagen door de dieselthematiek financieel belast en moet het massaal investeren in e-mobiliteit en digitalisering. Daarom is het eens te meer nodig om slanker, leniger en concurrerender worden.”

Volkswagen krijgt het niet gemakkelijk

Dat hield directeur personeelszaken Karlheinz Blessing voor aan zo’n 20.000 werknemers tijdens een bedrijfsbijeenkomst in de hoofdvestiging van VW in Wolfsburg. Volkswagen werkt aan een volledig actieplan voor een ‘toekomstpakt’ over baangarantie en de bestaande pijnpunten bij de afzonderlijke vestigingen. De verschillende bedrijfsorganen zullen er de hele zomer over blijven discussiëren waarna het plan in de herfst afgerond moet zijn.

Blessing benadrukte dat dat wel het nodige zal vergen van de werknemers: "We moeten de productiviteit en winstgevendheid opvoeren en de kosten drukken." De kernmodellen Golf en Passat vertonen al jaren een in vergelijking met de hele branche lage rentabiliteit. In het laatste kwartaal van 2015 werd zelfs verlies geleden terwijl het in het eerste kwartaal van dit jaar maar net gelukt is om weer in de zwarte cijfers te belanden. Herbert Diess, directeur van het merk VW binnen de groep: "We hebben de toekomst zelf in de hand maar we hebben geen tijd te verliezen."