VW voegt onderdelenproductie automerken samen

Volkswagen is van plan de productie van onderdelen voor zijn verschillende automerken te gaan samenvoegen.

De geplaagde Duitse autofabrikant is bezig zijn strategie opnieuw onder de loep te nemen. Deze stap zou een samengevoegd bedrijfsonderdeel opleveren met circa 70.000 werknemers, verspreid over meer dan vierentwintig vestigingen wereldwijd.

Door de activiteiten onder één directie te brengen, met één strategische koers, kan Volkswagen volgens Bloomberg efficiënter te werk gaan en beter op de kosten letten.

Het reorganisatieplan bij Volkswagen lijkt op vergelijkbare bundelingen van bedrijfsonderdelen die branchegenoten General Motors en Ford eerder doorvoerden, toen zij met financiële problemen kampten. De Amerikaanse autobouwers hebben die samengevoegde onderdelenproductiebedrijven later helemaal afgestoten.

Volgens Bloomberg liggen er bij Volkswagen nog geen plannen om delen van het concern in de verkoop te zetten. Er zou achter de schermen wel worden gesproken over het van de hand doen van bijvoorbeeld motormerk Ducati en truckdivisie Man. Maar knopen daarover zijn nog niet doorgehakt, aldus het persbureau.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Mooi plaatje, Maar denk dat 90% van de delen die je daar ziet liggen überhaupt niet door VW worden geproduceerd

Geplaatst door: John op
VW voegt onderdelenproductie automerken samen - Automobielmanagement.nl

VW voegt onderdelenproductie automerken samen

Volkswagen is van plan de productie van onderdelen voor zijn verschillende automerken te gaan samenvoegen.

De geplaagde Duitse autofabrikant is bezig zijn strategie opnieuw onder de loep te nemen. Deze stap zou een samengevoegd bedrijfsonderdeel opleveren met circa 70.000 werknemers, verspreid over meer dan vierentwintig vestigingen wereldwijd.

Door de activiteiten onder één directie te brengen, met één strategische koers, kan Volkswagen volgens Bloomberg efficiënter te werk gaan en beter op de kosten letten.

Het reorganisatieplan bij Volkswagen lijkt op vergelijkbare bundelingen van bedrijfsonderdelen die branchegenoten General Motors en Ford eerder doorvoerden, toen zij met financiële problemen kampten. De Amerikaanse autobouwers hebben die samengevoegde onderdelenproductiebedrijven later helemaal afgestoten.

Volgens Bloomberg liggen er bij Volkswagen nog geen plannen om delen van het concern in de verkoop te zetten. Er zou achter de schermen wel worden gesproken over het van de hand doen van bijvoorbeeld motormerk Ducati en truckdivisie Man. Maar knopen daarover zijn nog niet doorgehakt, aldus het persbureau.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Mooi plaatje, Maar denk dat 90% van de delen die je daar ziet liggen überhaupt niet door VW worden geproduceerd

Geplaatst door: John op