‘De wereldwijde markt voor synthetisch rubber gaat jaarlijks ruim 5 procent groeien’

De wereldwijde markt voor synthetisch rubber zal een gemiddelde groei laten zien van ruim 5 procent per jaar in de periode 2015-2023. Dit voorspelt het Amerikaanse marktonderzoekbureau Transparency Market Research.

Het onderzoek berekent een gemiddelde groei van 5,1 procent per jaar in die periode. Daarmee komt de omzetwaarde in 2023 uit op 45,8 miljard dollar terwijl de omzetwaarde in 2014 nog minder dan 30 miljard dollar was. Het rapport geeft aan dat de toenemende vraag naar synthetisch rubber van de automotive industrie een grote aanjager zal zijn. Ook verwacht men veel van de snel groeiende markt voor schoeisel. Anderzijds meldt het rapport ook dat een toenemende vervanging van synthetisch rubber door natuurrubber de groei kan hinderen.  

NBR snelste groeier

Op basis van producttypes, deelt het rapport de wereldwijde markt op in polybutadieenrubber (BR), styreenbutadieenrubber (SBR), nitrilrubber (NBR), etheenpropeendieenrubber (EPDM) en andere inclusief CR, IIR en ook ABS en TRP. Styreenbutadieenrubber was in 2014 goed voor 30 procent van de markt en was daarmee het grootste segment. SBR wordt op grote schaal gebruikt voor autobanden waarbij het wordt gemengd met natuurrubber. Het wordt ook veel gebruikt bij de productie van schoeisel, lijmen, vloertegels, pakkingen, slangen en transportbanden. In de periode tot 2023 verwacht men dat NBR het snelst zal groeien. Dit komt vooral door de verwachte toenemende vraag door de wereldwijde auto-industrie.

Autobanden

Als men kijkt naar de eindgebruikers, verdeelt het rapport de markt in schoeisel, industriële goederen, banden en andere, zoals asfaltdeklagen en lijmen. In 2014 was het segment van de autobanden het grootste eindgebruikerssegment met een aandeel van 50 procent. In de periode 2015-2023 zal het bandensegment naar verwachting het snelst groeien met een jaargemiddelde van 4,3 procent. De groeiende vraag naar groene banden als gevolg van regelgeving en goede prestaties zal de markt naar synthetisch rubber aanjagen. Tot de zeer belangrijke regio’s op de wereld behoren Azië en de Pacific. Men verwacht in dat gebied een significante groei in de vraag als gevolg van het grote aantal fabrieken voor banden en schoeisel ter plekke. Het onderzoek noemt ook de belangrijkste spelers op de markt van het synthetisch rubber, namelijk Lanxess, China National Petroleum, TSRC, Asahi Kasei, China Petroleum & Chemical, DuPont, ExxonMobil, Elastomers, Dow Chemical, Sumitomo Chemical en Versalis.  

www.transparencymarketresearch.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘De wereldwijde markt voor synthetisch rubber gaat jaarlijks ruim 5 procent groeien’ - Automobielmanagement.nl

‘De wereldwijde markt voor synthetisch rubber gaat jaarlijks ruim 5 procent groeien’

De wereldwijde markt voor synthetisch rubber zal een gemiddelde groei laten zien van ruim 5 procent per jaar in de periode 2015-2023. Dit voorspelt het Amerikaanse marktonderzoekbureau Transparency Market Research.

Het onderzoek berekent een gemiddelde groei van 5,1 procent per jaar in die periode. Daarmee komt de omzetwaarde in 2023 uit op 45,8 miljard dollar terwijl de omzetwaarde in 2014 nog minder dan 30 miljard dollar was. Het rapport geeft aan dat de toenemende vraag naar synthetisch rubber van de automotive industrie een grote aanjager zal zijn. Ook verwacht men veel van de snel groeiende markt voor schoeisel. Anderzijds meldt het rapport ook dat een toenemende vervanging van synthetisch rubber door natuurrubber de groei kan hinderen.  

NBR snelste groeier

Op basis van producttypes, deelt het rapport de wereldwijde markt op in polybutadieenrubber (BR), styreenbutadieenrubber (SBR), nitrilrubber (NBR), etheenpropeendieenrubber (EPDM) en andere inclusief CR, IIR en ook ABS en TRP. Styreenbutadieenrubber was in 2014 goed voor 30 procent van de markt en was daarmee het grootste segment. SBR wordt op grote schaal gebruikt voor autobanden waarbij het wordt gemengd met natuurrubber. Het wordt ook veel gebruikt bij de productie van schoeisel, lijmen, vloertegels, pakkingen, slangen en transportbanden. In de periode tot 2023 verwacht men dat NBR het snelst zal groeien. Dit komt vooral door de verwachte toenemende vraag door de wereldwijde auto-industrie.

Autobanden

Als men kijkt naar de eindgebruikers, verdeelt het rapport de markt in schoeisel, industriële goederen, banden en andere, zoals asfaltdeklagen en lijmen. In 2014 was het segment van de autobanden het grootste eindgebruikerssegment met een aandeel van 50 procent. In de periode 2015-2023 zal het bandensegment naar verwachting het snelst groeien met een jaargemiddelde van 4,3 procent. De groeiende vraag naar groene banden als gevolg van regelgeving en goede prestaties zal de markt naar synthetisch rubber aanjagen. Tot de zeer belangrijke regio’s op de wereld behoren Azië en de Pacific. Men verwacht in dat gebied een significante groei in de vraag als gevolg van het grote aantal fabrieken voor banden en schoeisel ter plekke. Het onderzoek noemt ook de belangrijkste spelers op de markt van het synthetisch rubber, namelijk Lanxess, China National Petroleum, TSRC, Asahi Kasei, China Petroleum & Chemical, DuPont, ExxonMobil, Elastomers, Dow Chemical, Sumitomo Chemical en Versalis.  

www.transparencymarketresearch.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding