Nissan verkoopt in China de Venucia e30, een elektrische auto die is afgeleid van de Leaf. Dit kost, net als veel andere EV’s, echter nog altijd aanzienlijk meer dan vergelijkbare auto’s op benzine of diesel, de voornaamset reden waarom er tot nu toe niet meer dan zo’n 1200 van zijn verkocht.

Nissan wil dat probleem nu het hoofd bieden met een nieuw model dat inclusief subsidies omgerekend rond de 27.000 euro moet gaan kosten, dat is meer dan 10.000 euro minder dan andere EV’s in China. De prijs wordt onder meer gedrukt door zoveel mogelijk onderdelen uit China zelf te laten komen. De Japanse autobouwer wil met het project vooral inspelen op de wens van de Chinese autoriteiten naar minder vervuilende auto’s waar zowel de landelijke als de regionale overheden ook graag de beurs voor willen trekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding